Skip to content Skip to footer

Вправи з гравітаційними черевиками

Невеличкий комплекс вправ, який ви можете виконувати як самостійне тренування на все тіло, як частину інверсійної терапії або включити якусь вправу в вашу основну тренувальну програму. Пам’ятайте, що черевики ми завжди надягаємо гаками вперед, оскільки це створює максимально комфортну позу для висіння.

Скручування зі схрещеними на грудях руками
Класичні скручування на розвиток м’язів преса. Схрестіть руку на руку і шляхом скорочення м’язів живота виконайте скручування корпусу, після чого поверніться у вихідне положення.

Перевернуті присідання або згинання ніг
Дана вправа вважається складною, тому не впадайте у відчай, якщо з першого разу не вийде. Новачки можуть почати з того, що просто спробують зігнути ноги в колінах. Потім, застосовуючи сідничні і м’язи стегон, намагайтеся тягнути себе нагору, виконавши «присідання». У вправі відмінно ізолюються підколінні сухожилля і сідничні м’язи, через слабкість яких найчастіше у людей і виникають проблеми з поставою і зі спиною в цілому.

Скручування з витягнутими руками
Випряміть руки та намагайтеся дотягнутися до пальців ніг, скорочуючи м’язи преса. На скручування – вдих, при поверненні в початкове положення – видих.

Гіперекстензія в висі
Ефективна вправа для зміцнення і розвитку поперекового відділу спини, довгих спинних м’язів, великого сідничного і біцепса стегна. Руки заведіть за голову, тіло становить рівну лінію. На видиху, напружуючи сідниці, відводите корпус тіла назад, як ніби прагнете дотягнутися потилицею до сідниць. На вдиху поверніться у вихідне положення.

Перехресні або діагональні скручування
Пропрацюємо косі м’язи преса. Для цього постарайтеся пальцями однієї руки дотягнутися до пальців ніг протилежної ноги, то ж саме повторити для іншої сторони. На зусилля – вдих, на розслаблення – видих.